Scapa de spondiloza cervicala cu ajutorul kinetoterapiei!

Petreci foarte mult timp pe scaun, la birou? De cele mai multe ori ai dureri de gat, de cap, iar mainile incep sa iti amorteasca? Atunci trebuie sa stii ca esti predispus la aparitia spondilozei cervicale.

 

Definitia spondilozei cervicale
Spondiloza cervicala inseamna, practic, uzura si degradarea discurilor intervertebrale. Pe masura ce discurile se deshidrateaza si se micsoreaza odata cu imbatranirea organismului, semnele osteoartritei vor incepe imediat sa apara, fiind urmate de aparitia pintenilor ososi.

Simptomele spondilozei cervicale
Simptomele spondilozei cervicale nu se manifesta la fel, ci difera de la om la om. Spre exemplu, in cazul unora spondiloza cervicala nu prezinta simptome, pe cand in cazul altora se manifesta prin dureri si rigiditate la nivelul gatului.

Totodata, dat fiind faptul ca spondiloza cervicala are ca rezultat ingustarea spatiului dedicat maduvei spinarii si radacinilor nervoase care trec prin coloana vertebrala catre restul corpului, este posibil sa apara urmatoarele simptome:

  • tulburari, amorteala si slabiciune la nivelul bratelor, mainilor si picioarelor;
  • coordonare defectuoasa;
  • pierderea controlului vezicii urinare sau a intestinelor.

Cauzele aparitiei spondilozei cervicale
Odata cu inaintarea in varsta, oasele si cartilajele care formeaza coloana vertebrala se dezvolta treptat, fapt ce duce, in timp, la uzura acestora.

Medicamentele recomandate pentru reducerea durerilor de catre medicul care a stabilit diagnosticul nu ajuta pe termen lung, asa ca, in functie de cat de avansata este afectiunea, va poate recomanda acupunctura, interventia chirurgicala sau kinetoterapia.

Spondiloza cervicala, tratata prin kinetoterapie, masaj si chiropractica
Exercitiile kinetoterapeutice ajuta la rehidratarea discurilor intervertebrale, la cresterea elasticitatii musculare, la imbunatatirea tonusului muscular si la redobandirea mobilitatii articulare. Practic, este singurul tratament medical cu ajutorul caruia poate fi vindecata aceasta afectiune.

Prima data se va efectua un masaj terapeutic ce are ca scop calmarea durerii si relaxarea musculaturii la nivel local, dar care actioneaza si asupra starii de generale a pacientului prin indepartarea oboselii, relaxarea organismului si activarea circulatiei sanguine la nivelul intregului corp. Odata incalzita si relaxata musculatura si atenuata durerea, se va trece la exercitiile kinetoterapeutice care actioneaza direct asupra cauzei afectiunii, si anume asupra degenerarii vertebrelor si discurilor intervertebrale.

Chiropractica reprezinta terapia care se ocupa cu corectarea problemelor articulatiilor, in special ale coloanei vertebrale, bazandu-se pe relatia dintre impulsurile nervoase, oase si muschi.

Nu lasa durerile cauzate de spondiloza cervicala sa iti afecteze viata!