Stim cat de important este masajul pentru tine si pentru starea ta de bine.

 

Masajul oscilatoriu profund


Masajul oscilatoriu profund este o metodă non-invazivă de tratament cu multiple întrebuințări în fizioterapie (inclusiv cea sportivă), estetică, boli respiratorii, leziuni deschise și îngrijirea pre- și postoperatorie. La Kinetic alfa bio poți face masaj oscilatoriu profund cu Hivamat Deep Oscillation, un dispozitiv modern care ajută la refacerea mult mai rapidă în caz de întinderi, dureri musculare, leziuni traumatice, suprasolicitări, edeme, inflamații etc. Pentru sportivi, este deosebit de eficient pe perioada de antrenament, dar și după competiții. Cum funcționează Hivamat Deep Oscillation Spre deosebire de alte tratamente, oscilațiile produse de Hivamat Deep Oscillation au o intensitate agreabilă, dar totodată acționează în profunzime asupra tuturor tipurilor de țesuturi: cutanat, conjunctiv, adipos subcutanat, mușchi, vase de sânge, vase limfatice. În ritmul frecvenței selectate, segmentul de țesut aflat sub tratament este atras electrostatic și apoi respins, rezultând o oscilație rezonantă cu efect profund și de durată. Astfel, se realizează o recuperare a flexibilității și mobilității între fibre și straturi individuale, la fel ca și la dezvoltarea și îmbunătățirea irigării țesuturilor.

Care sunt avantajele masajului oscilatoriu profund?
• Este de ajutor în tratamentul tuturor tipurilor de accidentări în sport (acute, subacute, cronice), precum și în cazul febrei musculare;
• Contribuie la recuperarea după antrenament și restabilirea performanțelor;
• Are efect antiinflamator;
• Stimulează vindecarea rănilor;
• Detoxifică și îmbunătățește calitatea țesuturilor;
• Reduce durerea și eritemul (roșeața);
• Funcționează ca tratament anti-îmbătrânire pentru față, gât, decolteu;
• Este eficient împotriva celulitei;
• Prin accelerarea circuitului limfatic, contribuie la reabsorbția edemelor;
• Asigură o recuperare mai rapidă după intervenții chirurgicale, chirurgie plastică, laser-abraziune sau după alte intervenții de medicină estetică.

Masajul oscilatoriu profund este pentru tine dacă…

• Ești sportiv și vrei să-ți accelerezi refacerea după un antrenament sau o competiție;
• Te recuperezi după o accidentare;
• Îți dorești o piele fermă, sănătoasă, fără celulită sau semne inestetice;
• Ai nevoie să tratezi traume acute înainte sau după o intervenție chirurgicală.

 
Masajul sportiv

Contraindicaţii
– Temperatura corpului peste 38 grade sau senzaţii de rău
– Traumatisme acute
– Răni deschise
– Traumatismele pielii
– Arsuri
– Rupturi de ligamente sau articulaţii

Masajul sportiv favorizează adaptarea organismului la efort, permite repetarea mai frecventă a probelor de mare intensitate, protejează sportivul de efectele dăunătoare ale oboselii, stimulează funcţiile organice în special circulaţia, are efecte neuromusculare.

Masajul facial
Obiceiurile sănătoase se reflectă întotdeauna pe chipul nostru. De aceea, pentru a avea un ten perfect, curăţarea acestuia în profunzime şi hidratarea sunt reguli de aur. Din ritualul de înfrumuseţare nu ar trebui să lipsească masajul facial, care antrenează muşchii feţei, iar în unele afecţiuni sensibilitatea poate fi recăpătată. Acest tip de masaj este de fapt o gimanistică pentru faţă, minte şi suflet. Beneficiile sunt extraordinare, vorbim despre calmarea la nivelul feţei, întărirea musculaturii din zonă şi detensionarea întregului nostru corp.

Beneficii: efect de lifting: refacerea ovalului feţei datorită îmbunătăţirii tonusului muscular
– Reducerea adâncimii pliurilor şi a ridurilor din zonă
– Restabilirea elasticităţii pielii
– Îmbunătăţirea microcirculaţiei
– Refacerea sensibilităţii zonei

Masajul anticelulitic. Este o metodă foarte eficientă prin care se poate scăpa de aspectul de coajă de portocală al pielii. Acest tip de masaj se efectuează doar pe zonele afectate de celulită. Un atuu îl au cremele şi uleiurile termice, aceasta grăbind procesul de încălzire şi topire a celulitei pe zonele de interes. Acest masaj se combină cu drenajul limfatic, fiind un adjuvant în eliminarea apei şi celulitei din organism. Sub o presiune mai mare a tehnicilor până la apariţia durerii rezultatele pot fi pozitive, iar în completare cu un stil de viaţă sănătos şi activ rezultatele pot fi uimitoare.

Masajul de drenaj limfatic se practică pentru eliminarea toxinelor neasimilate din organism în timpul procesului de sinteză celulară. Printr+un bun drenaj se reduc acumulările de grăsime sub piele şi se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi se elimină toxinele care se consideră că e acumulează în acele zone. Un bun exerciţiu fizic duce la drenarea limfatică corespunzătoare, însă lipsa acestuia se recomandă măcar un masaj de drenaj limfatic.

Masajul de relaxare se face cel puţin odată pe săptămână. Menţine organismul sănătos şi oferă un tonus ridicat. Are ca scop activarea circulaţiei sangvine, ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi a articulaţiilor, la relaxarea şi tonifierea musculară specifică unui organism sănătos şi înlătură starea de oboseală. Acest masaj ajută şi la eliminarea toxinelor din organism şi la regenerarea ţesutului.

Beneficii:
– Îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi limfatice
– Stimularea şi calmarea sistemului muscular şi nervos
– Mărirea mobilităţii şi flexibilităţii articulaţiilor
– Creşterea elasitictăţii muşchilor
– Reduce tensiunea musculară
– Contribuie la detoxifierea organismului şi întărirea sistemului imunitar