Masaj cu Miere

Masajul cu miere este o procedura atat terapeutica cat si anticelulitica benefica pentru intreg organismal. Este un masaj puternic detoxifiant, antioxidant si tonifiant cu o multime de beneficii.

   Compozitia complexa a mierii formata din vitamin, minerale, ceruri, enzime, uleiuri esentiale din plante, au rol nutritiv si detoxifiant aplicat pe fata sau pe corp.

    Beneficiile mierii:

–          Complexul B se regaseste in cantitate mare in miere, avand efect hranitor si antioxidant asupra pielii;

–          Vitamina C protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi, stimuleaza productia de collagen, confera suplete pielii si are effect de vindecare naturala;

–          Vitamine A este vitamina pielii si are efect anti-imbatranire, anti-acnee si anti-degradare;

–          Vitamin D denumita si vitamin soarelui, se regaseste in cantitate mica in miere, dar cu effect nutritive pentru piele;

–          Vitamina K are rol hemoragic si este responsabila pentru fixarea sanatoasa a calciului in oase.

   Mineralele prezente in miere sunt usor asimilabile de catre organismal uman: potasiu, magneziu, calciu, fosfor, la care se adauga cantitati mici de seleniu, crom si iod.

   Mierea este un complet de elemente chimice, benefice pielii si intreg organismului atat intern cat si extern.

Beneficii

       Pune in miscare circulatia sangelui;

–          Hidrateaza pielea;

–          Stimuleaza secretia de colagen si elastina, astfel pielea devine mai neteda si catifelata;

–          Reducerea ridurilor de expresie;

–          Detoxifieaza si curata pielea, indepartand impuritatile si celulele moarte acumulate la suprafata acesteia, actionand totodata ca un gomaj;

–          Stimuleaza metabolismul celular si implicit circulatia sanguine avand efect anticelulitic si de drenaj limfatic;

–          Desfunda porii tegumentului avand efect de vacuum in timpul masajului;

–          Prin stimularea circulatiei si fluidizarea grasimii, nodulii celulitici se estompeaza si treptat, dupa mai multe sedinte dispar.

–          Ajuta la stimularea drenajului limfatic, conferind o stare de usurare si relaxare mai ales in cazul picioarelor.

  Prin masajul spatelui cu miere se deblocheaza acumularile de energie, tensiunile musculare si nervoase. Inervatiile de-alungul coloanei vertebrale corespund cu organelor interne, iar prin manevrele specifice masajului cu miere se simuleaza reflexoterapia. Prin acest procedeu terapeutic  se desfunda porii tegumentului si astfel se extrag toxinele care intra in contact cu mierea.

Masajul terapeutic cu miere in zona cervicala este un bun destresor deoarece contribuie la oxigenarea creierului, fiind  combatute durerile de cap si insomnia.