Masaj

Stim cat de important este masajul pentru tine si pentru starea ta de bine.

Masaj de relaxare
Masaj terapeutic
Masaj anticelulitic
Masaj reflexogen
Masaj sportiv

Masajul gravidei
Masajul bebelusilor
Drenaj limfatic
Masaj facial
Masaj capilarMasajul sportiv

Contraindicaţii
- Temperatura corpului peste 38 grade sau senzaţii de rău
- Traumatisme acute
- Răni deschise
- Traumatismele pielii
- Arsuri
- Rupturi de ligamente sau articulaţii

Masajul sportiv favorizează adaptarea organismului la efort, permite repetarea mai frecventă a probelor de mare intensitate, protejează sportivul de efectele dăunătoare ale oboselii, stimulează funcţiile organice în special circulaţia, are efecte neuromusculare.

Masajul facial
Obiceiurile sănătoase se reflectă întotdeauna pe chipul nostru. De aceea, pentru a avea un ten perfect, curăţarea acestuia în profunzime şi hidratarea sunt reguli de aur. Din ritualul de înfrumuseţare nu ar trebui să lipsească masajul facial, care antrenează muşchii feţei, iar în unele afecţiuni sensibilitatea poate fi recăpătată. Acest tip de masaj este de fapt o gimanistică pentru faţă, minte şi suflet. Beneficiile sunt extraordinare, vorbim despre calmarea la nivelul feţei, întărirea musculaturii din zonă şi detensionarea întregului nostru corp.

Beneficii: efect de lifting: refacerea ovalului feţei datorită îmbunătăţirii tonusului muscular
- Reducerea adâncimii pliurilor şi a ridurilor din zonă
- Restabilirea elasticităţii pielii
- Îmbunătăţirea microcirculaţiei
- Refacerea sensibilităţii zonei

Masajul anticelulitic. Este o metodă foarte eficientă prin care se poate scăpa de aspectul de coajă de portocală al pielii. Acest tip de masaj se efectuează doar pe zonele afectate de celulită. Un atuu îl au cremele şi uleiurile termice, aceasta grăbind procesul de încălzire şi topire a celulitei pe zonele de interes. Acest masaj se combină cu drenajul limfatic, fiind un adjuvant în eliminarea apei şi celulitei din organism. Sub o presiune mai mare a tehnicilor până la apariţia durerii rezultatele pot fi pozitive, iar în completare cu un stil de viaţă sănătos şi activ rezultatele pot fi uimitoare.

Masajul de drenaj limfatic se practică pentru eliminarea toxinelor neasimilate din organism în timpul procesului de sinteză celulară. Printr+un bun drenaj se reduc acumulările de grăsime sub piele şi se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi se elimină toxinele care se consideră că e acumulează în acele zone. Un bun exerciţiu fizic duce la drenarea limfatică corespunzătoare, însă lipsa acestuia se recomandă măcar un masaj de drenaj limfatic.

Masajul de relaxare se face cel puţin odată pe săptămână. Menţine organismul sănătos şi oferă un tonus ridicat. Are ca scop activarea circulaţiei sangvine, ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi a articulaţiilor, la relaxarea şi tonifierea musculară specifică unui organism sănătos şi înlătură starea de oboseală. Acest masaj ajută şi la eliminarea toxinelor din organism şi la regenerarea ţesutului.

Beneficii:
- Îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi limfatice
- Stimularea şi calmarea sistemului muscular şi nervos
- Mărirea mobilităţii şi flexibilităţii articulaţiilor
- Creşterea elasitictăţii muşchilor
- Reduce tensiunea musculară
- Contribuie la detoxifierea organismului şi întărirea sistemului imunitar

Ultimele articole pe blog

October 28, 2019

Recuperare cardiovasculara

Recuperarea Cardiovasculară este terapia medicală non-farmacologică ce redă pacientului cardiac capacitatea maximă de efort fizic raportat la condiția lui de bază, fiind, in unele cazuri, dovedită […]
January 17, 2019

Osteopatia

Osteopatia este utilizata pentru depistarea tulburarilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor si tesuturilor. Osteopatul foloseste tehnici manuale blande si de mare rafinament pentru a indeparta disfunctiile […]
July 9, 2018

Spondiloza

SPONDILOZA. Spondiloza este un termen general ce desemneaza degenerarea coloanei vertebrale din orice cauza. Într-un sens mai restrâns, se refera la osteoartroza spinala, legata de vârsta […]
WhatsApp WhatsApp us